Crystal Panzió: -
Suzanne Panzió: -
Susanne Panzió
Siófok,
Szent László út 93/b.
(A Kilián utcára néz .)
Szép kártyát
elfogadunk!

Crystal Panzió
Siófok,
Szent László út 95/b
(A Balatonra néz.)
Szép kártyát
elfogadunk!

 
Telefon:
Novák Zsuzsanna
06-70-4546-039
Novák László
06-70-24-277-24

e-mail:
Iratkozzon fel
hírlevelünkre!
e-mail cím:
PROGRAMOK, RENDEZVÉNYEK


Kulturális rendezvények

Programok:

Főidényben, heti rendszerességgel induló kirándulások:

  BUDAPESTI VÁROSNÉZÉS

  A városnézés Magyarország fővárosát, Budapestet mutatja be. A fővárosba érkezés után az utasok rendelkezésére 1, 1/2 óra szabadidő. Gyönyörködhetnek Buda és Pest látnivalóiban. Láthatják a Citadellát a Gellért-hegyen, a Főteret, Népstadiont és még sok egyéb látnivalót. Meglátogathatják a budai oldalon a csodálatos Mátyás templomot a sokak által ismert Halászbástyával.
  A német nyelvű idegenvezetés jól szervezett. Ebéd a Kaltenberg Étteremben (az ár a következőket foglalja magában: hagymaleves francia módra, csirke Dubbary módra, egy pohár sör, tejszínes málna, frissen facsart gyümölcslé)

  BUDAPEST NAPPAL ÉS ÉJSZAKA

  A megérkezés körülbelül 13.00 órára tehető. Városnéző körséta ebéddel, utána pedig egy óra hajóút a Dunán. Rövid időzés a Citadellánál a Gellért-hegyen, ahol csodálatos panorámát láthatnak a fővárosra.

  BUDAPEST SZOMBATON
  3 óra városnézés + kb. 4 és fél óra szabadidő

  Kb. 9.15-kor érkezünk meg. A városnéző körutunk a Mátyás-templomnál kezdődik és befejeződik a Halászbástyánál. Megismerhetjük a Parlamentet, a Főteret és a Pesti Dómot. Kb. 12.15-től 16.45-ig szabadidejük van a városközpontban, ahol lehetőség van vásárlásra, és végül egy szép kilátással búcsúzhatunk Budapesttől.

  BUDAPEST VASÁRNAP
  Meglátogatjuk a magyar Parlamentet

  Délelőtt megismerkedhetünk a pesti oldallal. Aztán következik a látogatás a magyar Parlament épületébe. Megtekinthetjük a kupolatermet, a koronázási szimbólumokat. Később megnézzük az északi és a déli fogadótermet, felső és alsóház üléstermét. Körülbelül délután 14.00-kor a Vénhajó Étteremben.
  Az ebéd után a budai oldal következik a Mátyás templommal és Halászbástyával. Ezt követően kb egy óra szabadidő áll rendelkezésükre. A nap zárásaként a Gellérthegyről búcsúzhatunk Budapesttől.

  GÖDÖLLŐ ÉS BUDAPEST
  Látogatás Sissi kedvenc kastélyába

  Utazás Budapestről a legnagyobb magyar barokk kastélyba. A gödöllői Grassalkovich Kastély volt Erzsébet királynő - Sissi kedvenc kastélya. Városnéző körút Budapesten, majd Gödöllőn. A kastélylátogatás helyi idegenvezetéssel, német nyelven történik József és Erzsébet privát helységeit is megtekintve.
  Ebéd a kastélykerti étteremben, visszaút Budapestre. Szabadidő a városközpontban és végezetül elbúcsúzhatunk a Gellérthegyen a fővárostól. Hazautazás az éjszakai órákban.

  DUNAKANYAR
  Esztergom-Visegrád, majd Szentendre, látogatás a gyémántcsiszolóban.

  Indulás 8.00 órakor. Rövid autópályás utazást követően megérkezünk Esztergomba. A magyar katolikus székesegyház központjának a Dómnak a látogatása. Ebéd egy hangulatos étteremben. Látogatás Európa legnagyobb gyémántcsiszolójába "Caprice". Szabadidő a festőien szép művészvárosban Szentendrén. Egy óra hajóút Szentendréről Budapestre a Dunán. Visszatérés kb 19.00 órakor a Balatonhoz.

  UTAZÁS A PUSZTÁRA

  Utazás busszal Kecskemét irányába a Kiskunságon keresztül (kb 2 és fél óra). A célállomáson Kecskeméten cigányzenekarral, pálinkával, kenyérlepénnyel és borral várják köszöntésként a kedves vendégeket. A hintózás keresztül a pusztán bemutat egy lovasshowt. Lehetőség van lovaglásra és végezetül meglátogatunk egy múzeumként berendezett parasztházat. Aztán elfogyaszthatjuk a tartalmas ebédet. A szeszfőzde látogatása felejthetetlen élményt nyújt. Hazautazás 15.00 óra körül és lehetőség nyílik egy kicsi magyar faluban kolbász és fűszer vásárlására.

  BALATONI KÖRÚT
  A hévízi termálfürdőbe, vacsora borkóstolóval

  A kirándulás 10.30-kor kezdődik a centrumtól. Először Tihanyba utazunk 1 és fél óra szabadidő a faluközpontban. Vásárlási lehetőség, majd ebéd. Aztán utazunk az északi part mentén egészen Hévízig. A vendégek fürödhetnek Európában egyedülálló termálfürdőjében, vagy vásárolni a sétálóutcán. 17.00 órakor továbbutazunk Zamárdiba a Szt.Kristóf borpincébe. Itt üdvözlik a vendégeket egy "schnaps"-szal. Utána következik a borkóstolás és a vacsora. Harmonikás gondoskodik a kitűnő hangulatról. Érkezés Siófokra kb 21.00 órakor.

  SÉTA SIÓFOKON

  Igen érdekes látnivaló a Siófoki Kikötő, ahonnan a menetrendi sétahajók indulnak. A legnagyobb hajóforgalom itt zajlik a Balatonon. A kikötő épülete előtti parkban áll a balatoni gőzhajózás 100., 125. és 150. jubileumára felállított emlékmű.
  Északi szélén áll Vilt Tibor: Balatoni sellő című szobra (1974.) A mellette lévő parkban található Siófok régi nevezetessége a rózsakert, mely ismét feléledni látszik gondos kertészek munkája nyomán.
  A hagyományos Balatonátúszó versenyek célja is itt van, ezért 1997-ben Siófok városa az első balatonátúszó, Szekrényessy Kálmán emlékére mészkőszobrot állított e helyre. A parkban tovább sétálva láthatjuk Somogyi József Halászok (1971), nem messze tôle pedig Varga Tamás: Karinthy (1997) szobrát.


  PARASZTLAGZI

  Fél napos program.

  Utazás busszal Siófokról Tihanyba, ahol 90 perc szabadprogram keretében megtekinthető a falu nevezetességei, majd este 6 órakor vendégeink a Csárda étteremben egy lakoma keretében betekintést nyerhetnek egy lagzi hangulatába. Megízlelhetik a táj kiváló borait. Este 9 órakor indulunk visza.

  BORKÓSTOLÁS

  Egy hangulatos estét tölthetünk a Szent Kristóf borpincében, ahol megkóstolhatjuk a környék borvidékeinek finom borait, hangulatos harmonikazene kíséretében.
Ajánlja oldalunkat :: Felvétel a kedvencekbe
©2006. Crystal Panzió és Susanne Panzió :: Készítette: QuickStudio Webdesign