A Kedvezményezett neve: Novák és Társa Vendéglátó és Kereskedelmi Kft.

A támogatott projekt címe: Panziók fejlesztése az Aranyparton

Pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00363

A szerződött támogatás összege: 33 630 471 Ft

A támogatás mértéke: 70%

Projekt befejezési dátuma: 2019.12.26.

A projekt bemutatása

A Crystal és Susanne panzió vendégeink által kedvelt helyen, Siófok Aranyparton, a szabad strandtól 2 percre, a kiépített kőmóló közelében épült. A két panzió mellett vezet a Balatont körülölelő kerékpárút és a kisvonat útvonala a Galerius fürdő felé.

A folyamatos karbantartás mellett, vendégeink igényeit felmérve időszerűvé vált a panziók felújítása, mely 2019 karácsonyára készült el.

A fejlesztés fő célja a férőhelyek növelése, a panziók hosszabb nyitva tartásának biztosítása és a 3*-os minősítés elérése.

A fejlesztés célcsoportjainak speciális igényeit kielégítő szolgáltatások kerülnek bevezetésre, melyek elősegítik az elő- és utószezon meghosszabbítását és vendégek fogadását a turistaszezonon kívül is.

A szolgáltatások bővítése céljából kerékpárok, játékkonzolok (Xbox, Playstation), VR szemüveg, masszázsmedence és szauna került beszerzésre.

A Crystal panzióföldszinti terme több funkciót tölt be, vetítővászonnal,projektorral felszerelt konferenciateremmé alakítható, mely lehetőséget ad konferenciák, képzések, csoportos összejövetelek, csapatépítő tréningek lebonyolítására, csoportos foglalások igényeinek kiszolgálására.

A panziók köré új térkőburkolat épült, a Susanne panziónál rámpával a ki- és bejutás megkönnyítésére. A panziók földszintjén két új szoba került kialakításra, a Susanne panzióban az akadálymentesítés szabályainak megfelelően, így a szálláshely mozgáskorlátozott vendégeket is fogadhat a bejárat előtti akadálymentesített parkoló és rámpa igénybevételével.

A szobaszám bővítéssel 16 szobáról 18 szobára emelkedett a két panzió kapacitása, a vendégágyszám a kezdeti 36 db-ról 48 db-ra nőtt.

A fejlesztéssel teljes belső felújítás valósult meg. A fürdőszobák is megújultak: új csempék, szaniterek, csapok, korszerű zuhanyfalak kerültek beépítésre.

A szobákba és kétszobás apartmanokba új matracok, kanapék, TV készülékek, szekrények, hűtők, digitális széfek, klímaberendezések kerültek elhelyezésre.

A megújult informatikai rendszer, az egyedi reszponzív honlap használatával mobilról és külföldről is történhet foglalás, mely növeli az érkező vendégek számát, online módon teszi elérhetővé a panziókat az éppen aktuális foglaltság ismeretében.

A fejlesztések mindegyike a látogatottság, a vendégéjszakák számának növelését szolgálja.
A főszezon két hónapjában teljes kihasználtság közelében működött a két panzió, amely indokolta a szobaszámnövelését.
A fejlesztés hatására magasabb színvonalú pihenés biztosítható a vendégek részére, bővül a vendégkör, a nyitva tartási időszak 180 napra nő.

A tartalmas kikapcsolódás, hosszabb idejű tartózkodás biztosítása, a panziók szolgáltatásainak népszerűsítése, Siófok és a Balaton népszerűsítése is egyben.